Deze training is voor (aankomend) coaches en therapeuten die graag buiten werken met hun klanten. Tijdens deze driedaagse training leer je om te gaan met wat de natuur te bieden heeft. Dat is heel veel! Buiten in het bos op de hei of aan het water krijgen zware thema’s letterlijk en figuurlijk zuurstof.

We werken met elementen uit het systemisch werk vertaald naar de situatie zoals je die buiten in de natuur kan inzetten. We gebruiken daarbij letterlijk wat er voorhanden in het bos. Stokken, stenen, de constellatie van bomen, materialen, kleuren en natuurlijk dieren die zich kunnen laten zien tijdens het werk. Alles doet mee, zelfs een windvlaag of zonnestraal kan zich op precies het goede moment aandienen.

De kunst van het begeleiden van deze systemische oefeningen is om zelf ontvankelijk te zijn voor alles wat iets kan betekenen. Alles om je heen kan bijdragen aan een helende beweging.

Je krijgt een aantal praktische voorbeelden aangereikt die je zo mee kan nemen in je eigen praktijk, maar je zult ook uitgedaagd worden om je eigen oefeningen te vormen.

Iedereen is anders en iedereen doet dit werk ook anders. Daarom is het belangrijk om jouw eigen manier/taal/stijl te ontwikkelen. Jouw openheid voor je klant en voor alles wat er is, in combinatie met je creatieve vermogens zijn je kracht in dit mooie werk.

Heb je vragen?

Deze kan je stellen tijdens een oriënterend gesprek. Dan kan je uitvinden of deze training iets voor je is. We hopen snel van je te horen!

Ja, ik wil graag een gesprek
Ja, ik doe mee!

Thema’s die o.a. langs komen zijn:

 • Framing
 • Systemische basis principes in de praktijk
  • Plek innemen
  • Innerlijk beeld van het systeem van herkomst
  • Teruggave
  • Balans van geven en nemen
 • Opstellen met behulp van materiaal
 • Invoelen op verschillende plekken

Tijdens deze dagen zal er plek zijn om zelf thema’s in te brengen waarmee we aan het werk gaan als voorbeeldsituaties.

Deze training is voor mensen met interesse in- en affininiteit met het systemisch werk in combinatie met het buiten zijn.
Bij voorkeur een (basis)opleiding familieopstellingen of ervaring met opstellingen. Als je hierover twijfelt, neem dan even contact op om te overleggen.

Heb je geen (basis) opleiding gedaan? Doe dan eerst mee aan de Basistraining Systemisch werk in de natuur

Data

Deze 3-daagse training vind plaats in Arnhem op onderstaande data:

Vrijdag 17 mei 2019
Vrijdag 24 mei 2019
Vrijdag 07 juni 2019

Tweede gevorderden training 2019:

6 november
13 november
20 november

Investering

€797,- incl voor particulieren
€797,- excl voor bedrijven